Er was eens ...

 

Een man met visie.

Opa Hent. Toch had hij nooit durven dromen dat de breimachine die hij in 1951 kocht, de basis zou leggen voor een succesvolle breifabriek.
Op deze eerste breimachine, breide oma Cor heerlijke truien , die verkocht werden voor 1 gulden per bol. Ze verkochten goed, de omzet steeg en een tweede machine werd al snel rendabel. Vanaf dat moment was de ontwikkeling van de Gelderse Breifabriek de Reuver niet meer te stuiten. Vader Gerard en ooms kwamen het bedrijf versterken en een grotere pand werd noodzakelijk, maar ook deze werd al snel te klein. Halverwege de jaren zeventig bouwde de familie dan ook een supergroot fabriekspand aan de Tessstraat in Boven-Leeuwen. Daar is de breifabriek van de Reuver nog altijd gevestigd. Een trots familiebedrijf dat de kennis en ervaring steeds opnieuw heeft weten door te geven aan de volgende generatie.

Rekening van de eerste breimachine in 1951
Eerste breimachine

Volop in business
Mijn naam is Erna de Reuver, kleindochter van opa Hent en oma Cor. Ik sta inmiddels alweer 20 jaar aan het hoofd van ons familiebedrijf, het bedrijf waarin ik min of meer ben opgegroeid. Samen met oma sorteerde ik als klein meisje er restgarens op soort en op kleur, die zij daarna weer weggooide, maar ik was dan wel een tijdje rustig.
De materialen, de kleuren, de machines, ik vond dit allemaal fascinerend. Spelenderwijs leerde ik de fijne kneepjes van het vak, naast de technieken, kroop de liefde en de passie voor het vak in mijn hart. Ons bedrijf is in de loop van de jaren steeds verder gegroeid en geïnnoveerd. Zodra het mogelijk was kwamen er nieuwe machines, onze collectie breide zich uit naar truien, vesten, mutsen, handschoenen, sjaals en poncho’s. Tegenwoordig kunnen we zo goed als alles maken dankzij 20 computergestuurde breimachines, met elk een eigen specialiteit. Zo zijn wij de enige breifabriek in Nederland met een Rachel-machine,deze is niet alleen supersnel maar levert ook uitstekende kwaliteit. 

De Reuver knitted fashion Erna

Familiegevoel
Het succes van de Breifabriek schuilt voor een belangrijk deel in de kracht van samenwerking en verbinding, de eigen(zinnig)heid en familiesfeer. Wij koesteren het ‘thuisgevoel’ van warmte en gezelligheid en dit merken ook onze klanten die een kijkje komen nemen in onze fabriek, of langskomen met specifieke vragen of wensen. Samen met o.a. ontwerpers, inkopers van grote labels, retailers en vertegenwoordigers van sportclubs, bedenken we voortdurend nieuwe producten en concepten. Wat ook kenmerkend is voor ons als familiebedrijf is de binding met onze omgeving. Duurzaam ondernemen is voor ons dan ook een vanzelfsprekendheid. Bij de breifabriek blijven we investeren en innoveren, op dusdanige manier dat kwaliteit te allen tijde voorop blijft staan. Elk product dat onze fabriek in Boven-Leeuwen verlaat is gemaakt van mooie, duurzaam geproduceerde garens en afgewerkt tot op het kleinste detail.

Mijn eigen label ‘Erna’
De eeuwenoude techniek heb ik omgezet naar een moderne hippe mode collectie: De Reuver knitted fashion: heerlijke vesten, warme poncho’s, royale sjaals en zachte handschoenen in warme kleuren. Allemaal bijzondere stukken die je outfit compleet maken of er in een handomdraai een andere twist aan geven. Elk item uit mijn collectie is gebreid met de allerbeste kwaliteit (eco-) garens, in onze eigen fabriek in Boven-Leeuwen, in het land van Maas en Waal.

Ik lever mijn collectie rechtstreeks aan consumenten waardoor de prijs/kwaliteit verhouding optimaal is. Er wordt geen marge over marge gerekend. Extra voordelen: ‘one-size-fits-all’ en never out of stock. Hupsakee. Wij staan voor authenticiteit, transparantie en 100% Nederlandse topkwaliteit. Geen bullshit.
Al onze gebreide producten worden geproduceerd volgens – en ook steeds getoetst aan – ons eigen  BeHonest keurmerk.

Onze doelgroep zijn de consumenten die ook niet houden van fast fashion, maar hun collectie willen aanvullen met bijzondere producten die met liefde gemaakt zijn.
Wij voegen het gehele jaar door items toe aan onze collectie en luisteren goed naar de wensen van onze klanten. Omdat wij alles zelf breien kunnen wij snel inspelen op de behoefte van de klant. Voor de retailers willen wij graag een verlengstuk zijn van de strategie en zullen dan ook regelmatig retailers uitnodigen om samen te brainstormen over strategie, kleurstelling, modellen etc., immers als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen.

Erna
Passie voor breien

Beluister de geschiedenis van Breifabriek de Reuver:

BLIJF OP DE HOOGTE

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Volg ons